Over Wout

Wout Kwakernaat is pianist, dirigent en componist en actief in Breda en omstreken. Met zijn jarenlange ervaring in de muziekwereld leerde hij honderden mensen pianospelen en zingen. Maar vooral laat hij anderen net zo genieten van muziek als hij.

 

Al vanaf mijn zesde jaar is muziek mijn passie. Ik ben begonnen met muziek- en pianoles op de Toonkunst Muziekschool in Dordrecht. Daarna studeerde ik aan het Rotterdams Conservatorium bij onder andere Robert van der Linden, Wouter Hofstra en andere piano-grootheden.

Werkzaamheden in het verleden en heden
Als werkstudent speelde ik bij orkesten en gezelschappen, waaronder een bigband, musicalvereniging en begeleidde ik vocalisten. Bij koren in de omgeving Zevenbergen, Made, Breda, Oosterhout, Prinsenbeek en Raamsdonk ben ik wisselend werkzaam als dirigent, pianist of organist. Als pianoleraar heb ik lesgegeven bij verschillende muziekscholen. Vanaf 1980 ben ik gestart met mijn eigen pianoles-praktijk. Met trots kan ik zeggen dat mijn praktijk inmiddels is uitgegroeid tot een bloeiende muziekschool in Breda. Inmiddels ben ik ook gestart met de productie van eigen cd’s, waaronder een opname van sonate’s van Domenico Scarlatti, mijn favoriete componist. De laatste jaren organiseer en dirigeer ik in Breda en omstreken ook verschillende “thema concerten”.

Wout Kwakernaat is Pianist in Breda

 

 

Composities en arrangementen van zijn hand
Werken voor orkest: vijf piano’s viool/ Arabische luit en percussie ( 35 werken ), werken voor piano en saxofoon, composities en arrangementen voor koren en pianomethodes. Benieuwd naar mijn werk? Klik hier om mijn werk te luisteren op SoundCloud.

Ben jij op zoek naar pianoles, een dirigent of een componist in Breda of omgeving? Dan ben je bij Wout Kwakernaat van Muziekschool Haagse Beemden aan het juiste adres! Stuur een bericht als je meer wilt weten over Wout’s diensten.

 

 

Wout Kwakernaat in de pers