Domenico Scarlatti

Scarlatti x Kwakernaat

Domenico Scarlatti is mijn favoriete componist. Een aantal jaar geleden heb ik een eigen album uitgebracht met een aantal van zijn werken. 

Over Domenico Scarlatti

domenico-scarlatti-fotoDomenico Scarlatti leefde van 1685 tot 1757 en hij componeerde ruim 560 sonates. De ‘Scarlatti sonate’ is een werk dat tussen de twee en tien minuten duurt om te spelen, afhankelijk van het speeltempo dat je kiest. Als je alle sonates achter elkaar zou spelen, kom je uit op ongeveer 50 uur aan muziek. Alle werken van Scarlatti zijn uitgevoerd op piano, orgel en klavecimbel.

Scarlatti’s fantasie was onuitputtelijk en hij stelde zware eisen aan de spelers van zijn muziek. In de sonates toont Scarlatti zijn bijzondere ideeën op melodisch, harmonisch, ritmisch en technisch gebied. Denk hierbij aan het spelen met gekruiste handen, de Scarlatti-greep. Korte stukken worden met elkaar verweven of juist tegenover elkaar gezet. Je hoort een streven naar een grote harmonie en soms is er sprake van een romantische sfeer. Vergeleken met zijn tijdsgenoten was Scarlatti zijn tijd ver vooruit.

Je kunt mijn album beluisteren op Spotify en Deezer en natuurlijk op YouTube. Mijn album is ook te koop, mail voor een exemplaar naar info@woutkwakernaat.nl.