Over Wout

Wout startte al vanaf zijn zesde jaar met muziek- en pianoles op de Toonkunst muziekschool “de Munt” in Dordrecht. Hij studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium bij o.a. Robert van der Linden en Wouter Hofstra en volgde masterclasses bij verschillende piano-grootheden.
 

Werkzaamheden in het verleden en heden
Als werkstudent speelde hij bij orkesten/gezelschappen waaronder een bigband, musicalvereniging e.d en begeleidde hij vocalisten. Bij koren in o.m. Zevenbergen, Made, Breda, Oosterhout, Prinsenbeek en Raamsdonk is hij werkzaam wisselend als dirigent of pianist/organist. Als pianoleraar doceerde hij bij verschillende muziekscholen. Vanaf 1980 startte hij een pianoles-praktijk, die inmiddels is uitgegroeid tot een bloeiende muziekschool in Breda. Inmiddels is hij ook gestart met de productie van enkele cd’s waaronder een opname van sonate’s van Domenico Scarlatti. In Breda e.o. is hij bekend door zijn succesvolle “thema concerten”.

wout-staand-170x300

Composities en arrangementen van zijn hand
Werken voor orkest: vijf piano’s viool/ Arabische luit en percussie ( 35 werken ), werken voor piano en saxofoon, composities en arrangementen voor koren en pianomethodes.